Naar Werk

Bij een 'Naar Werk' traject vanuit het UWV staat de werkhervatting centraal. Binnen de re-integratie naar werk is het doel om een deelnemer te begeleiden naar een duurzame plaatsing en hem en werkgever te ondersteunen en coachen in de eerste fase van deze werkhervatting.

Wat houdt een 'Naar Werk' re-integratietraject in?

Werk krijgen, werk houden. Op enig moment in je re-integratietraject heb je het punt bereikt dat je 'Werkfit' bent. Dit betekent zoveel als dat je op basis van je persoonlijke functioneren en vanuit je werkvermogen daadwerkelijk kunt gaan werken. Dat klinkt eenvoudig, maar is het zeker niet altijd.

Afhankelijk van je situatie en hulpvragen kun je ondersteuning krijgen bij:

  1. het vaststellen van je arbeidsmarktpositie: Kort gezegd welke baan zou goed bij jou kunnen passen. 

  2. Het verwerven van een arbeidsmarktpositie: Het vinden van vacatures en het succesvol solliciteren. 

  3. Het behouden van een arbeidsmarktpositie: Begeleiding en coaching om een baan langdurig te bestendigen. 

Ondanks dat de arbeidsmarkt momenteel krap is, – dat betekent dat er veel vacatures zijn en relatief weinig mensen op zoek zijn naar een baan – is het vinden en behouden van de juiste baan toch niet altijd eenvoudig. 

De begeleiding helpt jou om de juiste middelen in te zetten en de juiste mensen te benaderen. Ook als je een baan hebt gevonden is het vaak prettig om iemand die jou situatie kent naast je te hebben om samen met de werkgever het gesprek aan te gaan. Zo wordt de kans op het vasthouden van een baan groter.

Odoo • Tekst en afbeelding

Hoe ziet een Naar Werk traject bij Ascenditur eruit?

Bij het Naar Werk traject kijken we allereerst waar jij je op de route bevindt en waar jij in het traject vooral hulp bij nodig hebt. Afhankelijk van waar jij (met name) begeleiding bij nodig hebt, wordt door Ascenditur de focus gelegd. 

Als je nog vooral moet ontdekken welke baan voor jou de juiste is dan zal de focus liggen op het inzetbaarheidsprofiel. Hierin kijken we naar wie je bent, wat je wilt, wat je kan en wat je nodig hebt. Zo bepalen we een aantal kansrijke alternatieve banen, waar je concreet mee naar kunt gaan solliciteren.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je vooral hulp nodig hebt bij het verwerven van een baan. In dat geval ligt de focus op het in kaart brengen van de sector en het vergroten van jouw netwerk. Daarnaast beschikt Ascenditur ook over een uitgebreid netwerk met partners en bedrijven. Samen zorgen we ervoor dat jij een werkgever vindt die aansluit bij wat je zoekt.

Een veelvoorkomend probleem bij re-integratie is dat de gevonden baan niet wordt volgehouden. Mensen vallen uit met ‘oude’ klachten, er ontstaat een conflict op de werkvloer of het contract kan toch niet worden verlengd. Het managen van verwachtingen (zowel bij werkgever en werknemer) is heel belangrijk. Duidelijke en transparante communicatie helpt hierbij. Ascenditur begeleidt zowel de werknemer als de werkgever om een baan te bestendigen. 


Odoo + afbeelding en tekst

Wat werkt voor jou?

Bekijk onze brochure "Wat werkt voor jou?" waarin we uitleggen wat we doen en waarin de Ascenditur route wordt omschreven die we met iedere re-integratiekandidaat doorlopen.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Maak kennis met onze organisatie door middel van een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.