Participatie Interventie

Participatie Interventie is een re-integratietraject voor personen die moeite hebben met deelnemen aan maatschappelijke activiteiten, zich in een sociaal isolement bevinden of beperkte contacten hebben buiten hun eigen huiselijke kring en ondersteuning nodig hebben bij het overwinnen van belemmeringen in hun dagelijks leven.

Wat houdt Participatie Interventie in?

Het kan gebeuren dat je de aansluiting met de samenleving kwijt bent geraakt. Gezondheidsproblemen, verlies van een dierbaar persoon of moeilijkheden met sociaal functioneren kunnen de aanleiding vormen voor een situatie waarin je geïsoleerd raakt en het sociale netwerk om je heen heel klein is geworden.

Bij een Participatie Interventie word je begeleid bij het overwinnen van belemmeringen die je ervaart in je dagelijks leven. Tijdens dit traject word je ondersteund in het omgaan met emoties en staat er iemand naast je om stappen te zetten die je terugleiden naar een actieve rol in de samenleving. Waar nodig wordt gekeken via welke organisaties je andere passende hulp kunt krijgen. 

Door het opbouwen van een breder sociaal netwerk buitenshuis en je weer te betrekken bij de samenleving, proberen we je individuele welzijn te verbeteren. Door actief deel te nemen aan de maatschappij ervaar je je eigen kracht en groeit het vertrouwen om weer een rol van betekenis te spelen.

Odoo • Tekst en afbeelding

Participatie Interventie bij Ascenditur

Als je in een geïsoleerde situatie bent terecht gekomen, is het niet zo makkelijk om naar ons toe te komen. Daarom kunnen we (zeker in de eerste fase) ook naar jou toekomen. In eerste instantie om kennis te maken en om goed naar jouw persoonlijke verhaal te luisteren. 

Vanuit deze kennismaking maken we een plan van aanpak, gebaseerd op jouw hulpvragen met acties die passend zijn voor jou. Naast een luisterend oor biedt een persoonlijk begeleider jou begeleiding om samen de eerste acties te gaan ondernemen.

De activiteiten richten zich op contact maken, lichamelijk en geestelijk in beweging komen en het opdoen van positieve ervaringen in de samenleving. Zo ontdek je welke zaken je aanspreken en waar ambities voor de toekomst liggen.

We weten dat het belangrijk is dat de persoonlijk begeleider goed past bij jou als klant. Daarom hebben we extra aandacht voor match tussen klant en begeleider.

Odoo + afbeelding en tekst

Wat werkt voor jou?

Bekijk onze brochure "Wat werkt voor jou?" waarin we uitleggen wat we doen en waarin de Ascenditur route wordt omschreven die we met iedere re-integratiekandidaat doorlopen.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Maak kennis met onze organisatie door middel van een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.